foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Foliebakt ørret à la Tornerose

Når du har god tidPosted by foodonsunday 30 May, 2010 20:41

I dag er det søndag, været er strålende, og fisken skal tilberedes i folie på grillen på beste Tornerosevis. Det betyr ikke nødvendigvis at du sovner etter middag, men det er trikset for å få den yngre garde til å smake noe de i utgangspunktet er over middels skeptiske til. Tilføyet et à la prinsesse eller tilsvarende smaker det plutselig kjempegodt. Noen familier er også dessverre utstyrt med mødre eller fedre som kan ha samme tendens til neserynking av ordet fisk, og da foreslår jeg for eksempel navnet Baked fish like sex on the beach. Dampende og varmt. Jeg garanterer at de spiser med glupsk iver, men jeg gjør deg samtidig oppmerksom på muligheten for at akkurat dette navnet antakelig kan avstedkomme noen små forventninger som bør innfris i løpet av kvelden. Det handler jo om din troverdighet som kokk. Men, hva gjør man vel ikke for en liten dose omega-3.

Du trenger til 4 passelige porsjoner

600 g ørretfilet

1 bunt ferske asparges, delt to

1 rødløk skåret i båter

2 gulrøtter, skåret i tynne staver på 7 cm

1 pk frisk babymais snittet på langs

½ bunt vårløk, skåret

8 stk reddik, delt i 4 båter hver

2 stk lime, delt i to

200 g meierismør (deles i 4 klatter à 50 gram)

4 ss olivenolje

Salt & pepper

4 ss finhakket gressløk

4 ss finhahhet basilikum

4 ss finhakket persille

_ _ _ _ _ _ _ _

Start med å dele ørreten opp i 4 stykker à 150g, gjør mice en place på grønnsaker, urter og smør

Legg ut fire flak med folie, ca 45 cm x 45 cm (velg bred type) og legg en ss olje på midten av hvert flak.

Nå skal du fordele grønnsaker på hver oljeflekk, og vi starter med de grønnsaker som tåler best varme. Løk og gulrot nederst, så paprika, reddik, mais og vårløk. Legg fiskefileten på toppen av grønnsakene, deretter en klatt meierismør på fisken. Press en halv lime på hvert stykke fisk, 2 fingerklyper flaksalt og passelig mengde grovkvernet pepper på toppen der igjen. Nå kan du avslutte med å drysse urtene på verket. Gressløk, basilikum og persille. Du kan gjerne bruke andre urter, det viktigste er at de er friske og ikke tørket. Tørket er fy!

Da skal det se omtrent slik ut.

Samle så alle fire hjørnene over fisken, og pakk folien sammen slik at det blir tett.

Da skal det se omtrent slik ut.

Legg foliestykkene på grillen og bak de i 15 – 20 minutter avhengig av hvor varm grillen er. Unngå å bake fisken når grillen er på sitt aller mest rødglødende, da kan grønnsakene fort svi seg.

Nå skal det se omtrent slik ut.

Server fisken med godt brød og potetsalat eller spis den bare rett fra folien uten noe annet.

Vel bekomme!

  • Comments(0)//www.foodonsundays.com/#post13