foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Brown Brothers Orange Muscat & Flora

Ukens vinanbefalingPosted by foodonsunday 10 Jun, 2010 20:27

Denne helgen skal jeg virkelig drikke noe tøft og annerledes. På søndag står en klassisk italiensk sitronterte på menyen, og den skal få følge av Brown Brothers Orange Muscat & Flora. En deilig dessertvin fra Australia. Ravngul og fyldig, med god sødme og høy syre, lang deilig ettersmak. Perfekt til min terte. Dessverre er den foreløpig bestillingsvare på vinmonopolet, men det er superenkelt å bruke vinmonopolet sin nettbestilling. Selv mor greier det. Tror jeg.

Brown Brothers er et familiedrevet vinfirma som holder til i Victoria State, syd i Australia, nærmere bestemt i Milawa. Brown Brothers Milawa Vineyard. Ross Brown styrer firma i dag, tre generasjoner etter at John Francis Brown grunnla vingården i 1889. John Francis Brown plantet 10 hektar, og vingården har siden da vokst jevnt og trutt. Da sønnesønnen Ross overtok roret i 2001, etter 30 år med opplæring(!), har gården vokst til å sysselsette 200 personer, og omsette for mange hundre millioner i året.

Men tilbake til dessertvinen vår. Det første som slår meg er at jeg får mye for pengene. Og hvem liker ikke det. En halvflaske koster bare litt over hundrelappen på vinmonopolet, og det er slettes ikke galt til å være en så bra dessertvin. Da får det være at man faktisk må planlegge litt for å få den i hus.

Vinen er laget på 75% Orange Muscat og 25% Flora, en blend (blanding) som kun gjøres av Brown Brothers. Orange Muscat og Flora er relativt ukjente druer i Australia. Orange Muscat er i familie med Muscatdruen og har franske aner, mens Flora er en hybrid, en krysning av druene Semillon og Gewürztraminer. Orange Muscat tilføyer vinen aromaer og liflige dufter mens Floraen gir den flotte fargen og tekstur. Vinen er balansert med mye sødme og høy syre, og dufter appelsinblomst og skall, mandarin, sitrus, rosiner, og langt tilbake kan jeg ane litt muskat. Den passer godt til mørke sjokoladedesserter, frukter og bær, og til is og sorbeter.

Nå har jeg sittet helt alene, rullet den rundt i munnen uten følge av noe som helst, og jeg gleder meg stort til søndag hvor jeg skal nyte den sammen med sitronterte og familie.

Å ja, så var det internettbestillingen.

Gå inn på www.vinmonopolet, registrer deg som ny kunde, og følg deres enkle instruksjon trinn for trinn.

Lykke til! Og husk å kjøle den ned før du drikker den. 4 – 6 grader er perfekt.

  • Comments(0)//www.foodonsundays.com/#post17