foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Hummus

TilbehørPosted by foodonsunday 22 Jun, 2010 23:57

Hummus. Tygg litt på ordet. Tøft og rustikt. Jeg liker det. Noe helt annet enn pudding. Jeg lager min hummus litt sterkere enn man vanligvis gjør, ene og alene fordi jeg synes ordet fortjener enda litt mer trøkk i smaken. Og det blir slettes ikke galt.

Hummus er for øvrig en israelsk kikertpurè. Proppfull av proteiner, så du kan bare lage en stor porsjon. Dette har kroppen din meget godt av.

Og dette er også meget enkelt. Du trenger 10 minutter, og disse ingrediensene

4 porsjoner som alltid

2 bokser hermetiserte kikerter

Saften av 1 ½ stor moden lime

3 fedd finhakket hvitløk

3 klyper salt

½ - 2 rød chili uten stener, finhakkes (mengde chili = hvor tøff du er)

1/6 ts spisskummen

½ dl mild olivenolje

½ dl Tahin (sesampasta)

½ dl kaldt vann

__ __ __ __ __ __ __ __ __

Nå kommer det enkle.

Bland alt i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har fått en fløyelsmyk purè. Ferdig. Jeg skulle av og til ønske alt var like enkelt.

Legg hummusen din i en skål, og topp den med 2 ss olivenolje.

Server den til brød. Server den til friske grønnsaker. Server den til grillmaten. Eller gjør som meg, spis den med skje.

  • Comments(3)//www.foodonsundays.com/#post23