foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Torsk med koriander & chili

SommersnadderPosted by foodonsunday 01 Jul, 2010 20:05

Jeg er hjemme alene. Nesten. Mine to prinsesser har reist med Mimi og kusine Julie for å besøke lille My i Finland, og min selvgående tenåringssønn som alltid synes jeg maser og overdriver, vil kun vie sin oppmerksomhet på 1. Kompiser og 2. Internett. På plass 17. finner du meg. Mor. Når jeg lager god mat, les: et eller annet med smeltet ost. Dog på plassen foran rydde rent tøy på plass i skapet. Så jeg er egentlig ganske fornøyd.

Etter å ha lovet taco til aftensmat for gutta (kompiser på overnatting, og jeg steg raskt opp på plass 15. forbi lekser), fant jeg ut at tiden var inne for min lenge påtenkte torskefusion. Og siden jeg samtidig er en smule usikker på resultatet er det greit at det kun er jeg som eventuelt lider meg igjennom måltidet. Altså torskefusion. Torsk fra det nordøstlige atlanterhav, ny norsk sommerkål fra utvalgt åker på østlandet. Bakes i folie på grillen. Deretter toppes den med en deilig smaksatt soyasaus.

Torsk med Koriander & Chili

Du trenger til 4 personer

800 g torskefilet, helst torskeloins (fra ryggen).

1 stor sommerkål

1 dl soyasaus

2 ss grovhakket koriander

1 ss finhakket rød chili

1 ts revet fersk ingefær

1 ts finhakket hvitløk

Olivenolje og meierismør

Kutt sommerkålen i tykke strimler og legg den på et ark aluminiumsfolie. Dryss over 1 ss olivenolje og 2 ss meierismør. Brett folien sammen.

Ta et nytt ark folie, og legg på torsken. Dryss 2 ss olivenolje, litt salt og pepper på fisken, før du avslutter med å legge grovhakket koriander på torsken. Brett sammen.

Nå blander du soyasaus, chili, ingefær og hvitløk og lar dette stå klart til fisken og kålen er ferdig.

Fikk du tak i torskeloins bør fisken ligge 4 minutter lenger på grillen enn kålen. Har du filet av torsk kan du beregne like lang tid på grillen. Omtrent 12 -15 minutter avhengig av hvor varm grillen din er. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bake dette i ovnen inne når grillsesongen er over. Da kan du legge på 5 minutter ekstra.

Anrett tallerken med sommerkål og torsk, og hell deilig smaksatt soyasaus over.

Jeg likte det.

  • Comments(1)//www.foodonsundays.com/#post24