foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Arme riddere & rike blåbær

Når du har god tidPosted by foodonsunday 11 May, 2011 21:02

Det er absolutt raskt, absolutt lettvint og absolutt deilig. En perfekt start på søndagen.

Som jeg har nevnt tidligere, det er ikke alltid nødvendig å være så "sunn". Av og til må man faktisk tillate seg litt kos, og ikke tenke på de forbanna kaloriene eller karbohydratene. Det forutsetter selvfølgelig at man har et i utgangspunktet relativt sunt kosthold. Og det har vi. Og derfor skeier vi ut innimellom. Eller egentlig ganske ofte når jeg tenker meg om. Og denne søndagen er intet unntak. Kos fra morgenen av. Det handler mye om fokus. Riktig fokus. Arme riddere ”inneholder” faktisk egg og dermed viktige proteiner. Omtrent ingenting inneholder mer antioksidanter enn blåbær. Og en lat morgen med god frokost reduserer stress, og virker derfor positivt på både immunforsvar og mentale helse. En ganske sunn frokost med andre ord.

Du trenger til 4 sultne;

10 til 12 skiver god loff.

3 egg

2 dl helmelk

300 – 400 gram blåbær (frosne er helt kurant)

1 dl sukker

¼ ts vaniljesukker

¼ ts kardemomme

¼ ts kanel

Meierismør til steking (kommer langt med 100 gram)

Skjær loffskivene ganske tykke, og del de i to fra hjørne til hjørne slik at du får trekantstykker.

Hell blåbærene, sukker og halvparten av kanel, kardemomme og vaniljesukker i en kjele, og varm forsiktig opp til ca 70 grader. Rør forsiktig slik at bærsaften holder seg inne i blåbærene.

Knekk 3 egg i en bolle, og bland inn melk og resten av krydderiene, pisk det kraftig sammen med en gaffel i ett minutt.

Varm en stekepanne, smelt smør til steking, og like før smøret er brunt (altså gyllent) dypper du brødskivene i eggsmeten og steker brødskivene i panna. Her må du være rask. Ikke skal smør bli for brunt, da blir de brent. Ikke skal smør og panne være for kald, da blir de klissete og ekle. Pannen skal være akkurat passe varm, smøret skal være akkurat passe gyllent, og blingsene skal få en akkurat passe og perfekt stekeskorpe, - ikke la brødet ligge i smeten slik at eggsmeten trekker tvers igjennom blingsen. Bare dypp slik at smeten dekker hele (halve) skiva. Du skal selvfølgelig steke blingsene på begge sider.

Legg opp på en tallerken. Vær sjenerøs med deilige lune blåbær. Nyt roen. Og puss tennene etterpå.

  • Comments(0)//www.foodonsundays.com/#post37