foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Hjemmesnekra pommes frites

PoteterPosted by foodonsunday 20 Jun, 2011 13:47

Dette er en fornøyelig 10 trinns reise til din tenårings hjerte. Tro det eller ei. Det at veien til hjertet går gjennom magen er så absolutt ikke overdrevet. I noen tilfeller tror jeg faktisk det er den eneste veien. Og du skal ikke se bort ifra at dette potettrikset fungerer på din utkårede også, men jeg håper for din del at du har etablert en forbindelse dit fra før.

Til 4 personer

1. Vask 8 – 10 poteter, skjær de i litt tykke robuste staver. Jeg skjærer vekk litt av skallet…

2. Kok potetstavene i 8 minutter i lettsaltet vann (1 ts salt)

3. Hell av vannet og avkjøl potetene i kaldt rennende vann – tørk godt av potetene (vann i varm olje er en særdeles dårlig idè..)

4. Varm opp 1 liter olje i en tykkbunnet kjele – gjerne solsikkeolje som ikke smaker så mye, og som også tåler litt temperatur. Kjelen bør avpasses slik at oljen dekker 5 - 7 cm fra bunnen og oppover. Friter i 2 – 3 omganger. Vil du fritere alt i en omgang må du bruke mer olje og større kjele. Hastverk er ikke lastverk, men mer kostbart.

5. Bruk skaftet på en tresleiv for å finne ut når oljen er perfekt temperert – stikk skaftet ned i oljen, og skaftet skal begynne å ”fritere” (merk: da tar du den ut igjen), og slipper potetene forsiktig opp i den varme oljen.

6. Friter potetene til de er gylne og flyter opp. Pass på at oljen holder jevn og god temperatur hele tiden.

7. Ta så potetene ut av oljen med en hullsleiv, og over i en sil slik at oljen renner av. Jo mer olje som renner av – jo sprøere blir... jeg går nå over til å omtale potetene som; frittene.

8. Legg frittene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Saltes etter behov.

9. Varm frittene opp i ovn på 250 grader i 1 – 2 minutter like før servering.

10. Velt deg mer eller mindre grenseløs beundring fra ungdommen.

  • Comments(4)//www.foodonsundays.com/#post41