foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Kjøttboller som smaker italia

Når du har god tidPosted by foodonsunday 25 May, 2010 12:41

Det finnes ikke noe verre enn ferdigkjøpte kjøttboller. Aller verst er vel kyllingkjøttbollene fra prior (farvel karriere i Nortura…)som er smultstekte og harde som golfballer. Jeg testet en gang hvor langt jeg kunne slå en ferdigstekt kjøttbolle, og klarte 31 meter. Og det uten at det ble kjøttrester på racketen (takk og lov siden jeg lånte den av min sønn), og selvfølgelig oppmålt med skritt – det kan godt være at den helt nøyaktige avstanden var 29 meter, eller 33 meter. Neste gang skal jeg måle mer nøyaktig. Jeg er egentlig ikke så sleivete.

Disse kjøttbollene er saftige. De er så myke og saftige at de faktisk er vanskelig å steke. Rustikke og tøffe i utseende.

Du trenger til 4 sultne tenåringer

800 g kjøttdeig

1 dl finhakket frisk persille

1 dl finhakket frisk basilikum

1 ss finhakkede soltørkede tomater

2 skiver loff, gjerne litt tørre men uansett smuldret i bittesmå biter

½ finhakket rødløk

3 fedd finhakket fersk hvitløk

1 ss salt

2 ts grovmalt pepper

2 egg

Saften fra 1 fersk lime

2 ss hvetemel

2 dl vann

1 dl olje, gjerne fra hermetiserte soltørkede tomater

Bland alle ingredienser i en bolle, begynn øverst med kjøttdeig og jobb deg nedover listen. Sjekk selvfølgelig at du har alle råvarer før du starter.

Rør sammen for hånd i 5 minutter, eller på lav til middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 2 minutter.

La deigen stå i 10 minutter. Lag så boller av deigen, de skal være rundt 3 cm i diameter, og du skal få om lag 25 stk ut av denne porsjonen.

Ha olivenolje i en varm stekepanne, og brun bollene godt på minst tre sider. Pass på at pannen er god og varm hele tiden slik at de får en god stekeskorpe.

Legg så kjøttbollene over i en ildfast form og stek de ferdige i oven på 180 grader i ca 20 minutter.

Du kan servere de plain på pinne, sammen med nybakt focaccia – del focacciaen på langs og fyll den med ferske tomater, ruccola, basilikum, skivet peccorino og nystekte kjøttboller, eller du kan lage verdens enkleste og beste tomatsaus (subjektivt sett) som du finner under oppskrifter Når du har god tid.

  • Comments(0)//www.foodonsundays.com/#post6