foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Kyllingfilet rullet i baconskiver

Når du har god tidPosted by foodonsunday 26 May, 2010 22:03

Dette er en av mine favorittmåter å tilberede kyllingfilet på. Jeg synes ofte kyllingfilet serveres både tørt og smakløst, men denne tilberedningsmåten sikrer et saftig og smakfullt resultat.

Du trenger til 4 gode porsjoner

4 kyllingbryst

16 skiver bacon

1 dl finhakket frisk rosmarin

Saften fra 2 modne lime

Grovkvernet pepper

Olivenolje til steking

_ _ _ _ _ _ _ _

Begynn med å blande limesaft og finhakket rosmarin i en bolle, ta deretter noen gode runder med pepperkverna og bland det hele godt. Jeg salter ikke denne retten på grunn av baconet som dekker mesteparten av kyllingen, men du må gjerne salte. Etter at du har smakt på kyllingen.

Skjær hvert kyllingbrystet på skrått slik at du får 4 lange biter av hvert bryst, og legg alle 16 bitene i bollen med lime og rosmarin til marinering. Bland det godt og la det stå i minst en halv time.

Så ruller du bacon rundt hver bit som vist på bildet under. Pass på at det blir godt med rosmarin på kyllingbitene.

Varm en stekepanne, ha i et par ss olivenolje, og brun bitene godt på minst tre sider. Viktig at pannen og oljen holder god temperatur før du har i kyllingfiletene, da blir det ekstra god stekeskorpe. Kald panne er lik kokt bacon, ikke ettertraktet så vidt meg bekjent. Var jeg slem nå? Ikke meningen, men det er alltid viktig med varm panne når man skal steke. Pekefinger!

Er du fortsatt med? Flott! Legg kyllingbitene over i en ildfast form og stek de på 160 grader i 25 - 30 minutter.

Ferdig. Enkelt ikke sant?

  • Comments(3)//www.foodonsundays.com/#post7