foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

tomat & mozzarellasalat

TilbehørPosted by foodonsunday 26 May, 2010 22:45

Jeg smakte denne salaten første gang i Roma. Jeg var ung. Jeg var forelsket, og tomatene var solmodne og smakte som mitt aller første kyss. Litt salt, litt søtt og jeg fikk bare lyst på mer. Du synes kanskje jeg er rar som sammenlikner tomater og kyss, men da har du aldri vært i Roma, ung og forelsket, og smakt tomater slik de skal smake når de er modnet i varme og sol.

Du trenger til 4 personer, sidesalat eller forrett

6 mellomstore mørkerøde solmodne tomater

3 stk fersk mozzarella ost

3 ss god extra virgin olivenolje

3 ss balsamico eddik, jo eldre og dyrere jo bedre er den.

10 blader grovhakket frisk basilikum

2 -3 runder med pepperkverna

Før du begynner på denne enkle salaten som knapt tar 10 minutter å lage, har jeg bare et par ting jeg må tilføye. Den første er; mozzarella er en bløt løypeost som stammer fra Italia. Ekte mozzarella (merket DOP) lages kun i Napoli og skal lages av fersk bøffelmelk (ref. det italienske navnet Mozzarella di Bufala) og nytes fersk. Mindre sofistikerte kopier lages gjerne av enten kumelk eller en blanding av kumelk og bøffelmelk. Du behøver ikke kjøre byen rundt for å finne ekte bøffelost, det viktigste er at den er fersk. Det andre jeg har på hjertet er; ikke legg salaten i takstein (annenhver skive mozzarella og tomat) slik de aller fleste restauranter gjør, du skal nemlig rive mozzarellaen. Smaken blir bedre, utseende blir mer rustikt, og jeg blir mer fornøyd. Det siste er nesten det viktigste.

Del tomatene i båter (ta bort den grønne stilkresten) og legg båtene på et flatt fat, ca 30 cm diameter.

Riv hver mozzarella i 8 biter og legg mozzarellabitene oppå tomatbåtene. Hell en tynn stripe god olivenolje over salaten, gjør det samme med balsamicoen, snurr pepperkverna 2 – 3 runder og avslutt med å legge basilikum på toppen. Resultatet blir som i Roma. salt & søtt

  • Comments(0)//www.foodonsundays.com/#post8