foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Nipozzano Chianti Riserva

Ukens vinanbefalingPosted by foodonsunday 27 May, 2010 10:53

Jeg elsker som sagt vin.

Jeg kjenner med en gang om et glass og jeg kan utvikle en god kjemi sammen, og tilbringe resten av kvelden med å gjøre stas på hverandre. Hvis jeg faller for en vin, gir jeg den all min kjærlighet og oppmerksomhet, og vil alltid være den tro. Alle sammen. Jeg kan sitte en hel kveld kun med ett glass. Lukte. Lukke øynene. Smake. Lukke øynene. Rulle, puste og kjenne hvordan kjærligheten min utvikler seg i takt med vinen i glasset. Jeg er henført av duft og smak.

Noen ganger kan jeg selvfølgelig kose meg med mer enn ett glass også, men lidenskapen består i å nyte i det små, sette pris på kvalitet fremfor kvantitet. Det gjelder rødvin, hvitvin, hetvin, Champagne, men især rødvin. Jeg kan tilbringe timer sammen med et glass god rødvin, kun med selskap av hverandre.

Denne uken skal vi til Italia. Vi skal helt konkret til vingården Castello di Nipozzano i Toscana, hvor den 41 årige Tiziana Frescobaldi styrer familibedriften Marchesi de' Frescobaldi med jernhånd. Familien står for 700 år vinhistorie, og er en markant skikkelse i Toscana.

Vingården ligger i hjertet av Chianti Rufina området, og strekker seg utrolige 550 hektar (5500 mål) over det fantastiske toscanske landskapet, fra Pomino Doc gjennom Brunello Di Montalcino, Morellino di Scansano, Mugello og helt opp til Livorno. På 160 hektar dyrker de druene Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Syrah.

Landskapet består hovedsakelig av leire og kalkstein, klimaet er tørt og trekkfullt, og er dermed perfekt til å produsere harmonerte viner som kan ligge lenge.

Den mest berømte vinen fra Castello di Nipozzano er Chianti Rufina Riserva DOCG, og det er dette som er ukens anbefaling. En fantastisk god vin, og et godt kjøp hvor du får maksimal opplevelse ut av pengene du investerer. Sist jeg sjekket kostet den 159,- kroner.

Vinen er en klassisk Chianti Rufina blanding, bestående av mesteparten Sangiovese drue men også små bidrag fra druene Malvasia Nera, Colorino, Merlot, og Cabernet Sauvignon.

Som klassifikasjonen DOCG tilsier er vinen lagret 24 måneder på fat før den tappes på flaske.

Vinen har en delikat rubinrød farge, den dufter deilige kirsebær, og gir deg maken av krydder og urter. Fantastisk fylde, fin syre og lang ettersmak. Dette er en god vin!

Den kan drikkes alene en kveld du trenger godt selskap, du kan drikke den til nær sagt alle typer kjøttretter, og den er perfekt til å følge en lagret ost. Dette er rett og slett kjærlighet i flaskeformat.

  • Comments(0)//www.foodonsundays.com/#post9