foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Ovnsbakte poteter med salvie

PoteterPosted by foodonsunday 18 May, 2010 22:59

De beste ovnsbakte potetene jeg noengang har spist fikk jeg på en fantastisk restaurant i Italia, nærmere bestemt i San Angelo in Colle utenfor Montalcino. Potetene var stekt med kjærlighet og omtanke, i god olje og med god tid. På kjøkkenet sto en gammel ferm kone, i oppvasken sto hennes gamle mann, og ute i restauranten jobbet deres datter. Alene.

Jeg har selvfølgelig ikke oppskriften, men jeg tror de ble laget på følgende vis.

Du trenger;

8 middels store poteter

1/6 sitron

10 blader frisk salvie kuttet i grove biter

3 hvitløksfedd

50 g meierismør til steking

2 ss olivenolje til steking

havsalt

grov pepperkvern

Har du alt dette så setter vi igang!

Sett ovnen på 160 grader. Råskrell 8 poteter og del de i 8 (på langs x 2, deretter på tvers) slik at det blir rustikke terninger. Kutt hvitløksfeddene i to uten å ta av det innerste skallet.

Varm en gryte av støpejern, og smelt 50g smør og 2 ss god olivenolje til det er nøttebrunt og lukter himmelsk! Ha i potetene og de halve hvitløksfeddene, og brun dette slik at potetene får gyllen farge. Ikke stekeskorpe - bare et gyllent skjær.

Så skrur du av varmen, klemmer saften av en 1/6 sitron opp i gryta, strør over salviebladene, tar en god klype havsalt og tilslutt kjører du over med pepperkverna i 5 runder. Bland det hele godt.

Potetene skal nå over i en ildfast form, inn i ovnen og bakes ferdige, 45 - 60 min.

Buon appetito!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.