foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Scones til frokost

Når du har god tidPosted by foodonsunday 24 Oct, 2010 09:17

Det er lørdag morgen, min favorittmorgen i uken. Vesla våkner tidlig og det er min stå-opp-dag. Og når hun som i dag våkner kl 07.30 og ikke 05.15, er det helt perfekt. Vi spiser frukt, ser barne-tv, tegner, mor får lese avisen og drikke 2 x cortado, og ikke minst. Nystekte scones til resten av familien kl. 10. Så enkelt. Så deilig. Helt perfekt.

Dette rekker til min familie tellende 4 sultne,

100 g romtemperert meierismør

1 egg og resten melk opp til 3 dl. Piskes sammen.

9 dl hvetemel

1 ss sukker

3 ts bakepulver

1 klype salt.

Du trenger en bakebolle og 2 stk hender. Og en skikkelig håndvask etterpå.

Legg det tempererte smøret i en bolle og kna inn det tørre. Elt smør og mel sammen med myke og kjærlige bevegelser. Dette er ekte håndtverk.

Bland deretter inn det våte element, i dette tilfellet sammenpisket egg og melk. Det er nå du skjønner hva jeg mener med håndvask. Fortsatt myke bevegelser og masse kjærlighet, harde bevegelser gir seig deig. Ingrediensene skal kun blandes godt sammen, ikke eltes lengre enn det. Så veldig raskt har du en perfekt deig. Som ser slik ut.

Kjevle deigen forsiktig ut til en sirkel med diameter som høyden på stekebrettet ditt, legg den forsiktig over på bakepapir, og del sirkelen i 8 trekanter. som en rund pizza. Prøv å skjære neste igjennom, det er tøffest.

Pensle med egg, og stek på 250 grader i om lag 10 minutter.

Dra stykkene fra hverandre, avkjøl i 1 minutt, og server de med godt smør og blåbærsyltetøy.

Scones er ikke low-carb, eller fettfritt, eller proppfullt av vitaminer og mineraler. Scones er bare deilig. Og noen ganger må man kunne unne seg det. Noe som bare er deilig.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.