foodonsundays

foodonsundays

Prosjekt matblogg

Det var min søster som kom med idèen. Matblogg!! sier hun entusiastisk en formiddag i april, vi var på vei til mor for å tapetsere. Lag en matblogg med oppskriftene dine! Idèen om å tapetsere sammen med søster, hos mor, med to barn som har perfeksjonert masing på inn- og utpust, uten at noen av søstrene har et snev av erfaring i tapetfaget, skal jeg utdype i et eget innlegg litt senere.

Det føles med en gang litt skummelt og skulle dele oppskriftene sine med andre matglade mennesker. Litt fordi det er mange utrolig flinke og dyktige hobbykokker som antakelig kan mye mer om mat enn en rusten gammel kokk som meg, og litt fordi jeg egentlig ikke klarer å bruke oppskriftene selv - jeg må alltid gjøre noe annerledes. Hver gang. Med variert hell. Men jeg har tatt notater og bilder de ganger jeg er godt over middels fornøyd med resultatet. Det håper jeg du blir også!

Utgangspunktet i denne bloggen er oppskrifter som krever litt tid, men som gir mye tilbake. Oppskrifter for søndager, eller andre dager du har litt ekstra tid.. Men, du vil også finne raskere retter, sideretter, forretter, etterretter og retter man bare må lage når man fyser på noe godt. Men altså, flesteparten tar lang tid - og blir desto bedre.

Oppskriftene er forøvrig med mindre annet er oppgitt alltid til 4 personer.

Lykke til!

Og du! Du må gjerne "like"bloggen på Facebook - //foodonsundays.com

Ovnsbakte tomater på 1-2-3

TilbehørPosted by foodonsunday 21 Dec, 2010 22:05

Det vil si før du putter tomatene i ovnen. I dag satt jeg inn en form med tomater før jeg gikk på jobb, og kl. 16.30 var de helt perfekte. Semitørkede, og fulle av smak. Jeg brukte 2 minutter og 47 sekunder fra jeg startet til tomatene var i ovnen. Akkurat hva jeg kan avse av tid kl. 7.30 en tirsdag morgen.

Så enkelt er det til 4 personer;

Beregn 1 pk sherrytomat per 2 pers, eller 1-2 stk vanlig tomat per pers.

Bland så

½ dl god jomfrunalsk olivenolje

Saften av ¼ lime

1,5 ss finhakket fersk rosmarin

½ ts grovmalt pepper

1,5 ss sukker

Sammen i en bolle.

Jeg brukte sherrytomater i dag, og blandet derfor hele søte små sherrytomater i bollen med olje og annet deilig snadder.

Hvis du vil bruke vanlige tomater, kutter du tomatene i to (på tvers, stilk ned), legg de så med den åpne kjøttsiden opp, og legg deretter oljeblandingen over tomatene. La tomaten få alt sammen, bruk slikkepott for å få med alt.

Har du valgt vanlige store tomater, kan du sette formen inn i ovnen. Har du valgt sherrytomater, heller du de ut av bollen og over i en ildfast form. Greit om de ikke ligger oppå hverandre.

Bakes så på 120 grader i 7-9 timer. (brukte ikke varmluft)

Jeg serverte tomatene til pannestekt torskerygg. Like godt til kjøtt. Deilig til okse. Fantastisk til lam. Usikker på kenguru.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.